Kiscsoportos órák

A​ kiscsoportos órák előnyei akkor érvényesülhetnek igazán, ha a csoportlétszám valóban kicsi. 8, 10, vagy ennél is nagyobb csoportlétszámnál a tanulók elvesznek a tömegben, nem kapják meg azt a figyelmet, amelyre a gyors fejlődés érdekében szükségük lenne. Ezért a kiscsoportos óráim maximális létszáma nem lépheti át a 6 főt. Ekkora csoportlétszámnál még elegendő figyelem jut minden tanulóra, az egyéni órák előnyei kis kompromisszumokkal továbbra is érvényesek, és ki lehet használni a csoportos tanulás nyújtotta alábbi előnyöket is: 

  • A kiscsoportos órák során a tanulók sokat beszélnek egymással és egymás előtt is angolul, így megszokják, hogy ​különböző beszédpartnerekkel kommunikálnak. Az órákon ezáltal jól lehet modellezni a valós körülményeket, ami biztosítja, hogy kellő önbizalommal vegyél részt angol nyelvű társalgásban.

  • A csoporttagok motiválják egymást. A gördülékeny közös munka hozzásegíti a tanulókat az egyéni céljaik gyorsabb eléréséhez, így mindenkinek az az érdeke, hogy a csoport tagjai együttműködjenek és közösen fejlődjenek.

  • A csoporttagok sokat tanulhatnak egymástól. Egyrészt nincs két teljesen azonos nyelvi szinten lévő ember, így biztosan lesznek olyan kifejezések, amelyeket a tanulók egymástól hallanak. Másrészt nagyon sokat lehet tanulni egymás hibáiból is, hiszen a hibázás a nyelvtanulás természetes, sőt szükséges velejárója, így a hibázásra mindig úgy tekintünk, hogy az jó alkalom a fejlődésre.
     

  • A csoporttagok segíthetik egymást. Gyakran könnyebb megérteni az anyagot, ha azt egy hozzád hasonló szinten lévő társ magyarázza el, ami ráadásul a segítségnyújtót is közelebb viszi az anyagrész még mélyebb megértéséhez. A csoporttagokkal az órákon kívül is tarthatjátok egymással a kapcsolatot, kialakíthattok közös online szószedeteket, megoszthattok egymással érdekes videókat, cikkeket, sőt, akár beszélgetni is összeülhettek az órákon kívül. 

  • A kiscsoportos órákon lehetőség van olyan ​feladatok, nyelvi játékok alkalmazására, amelyek az egyéni órákon nem vethetők be. Ezek a feladatok mind nagyban hozzájárulnak a nyelvi készségek fejlődéséhez, amellett, hogy általában rendkívül szórakoztatóak is. 

Ha úgy érzed, hogy szívesen osztoznál másokkal a tanulás örömében, hozd magaddal a barátaidat, a családtagjaidat, az osztálytársaidat vagy a munkatársaidat, és haladjatok együtt a magabiztos angol nyelvtudás felé vezető úton!