Buszmegálló angol - 1. rész: Present Continuous


Mennyi időt töltesz egy nap várakozással? Vársz a buszra vagy a vonatra, esetleg arra, hogy zöldre váltson a lámpa, sorban állsz a boltban, üldögélsz az orvosnál, a fodrásznál vagy a bankban. Ez lehet elvesztegetett idő is, de akár arra is fordíthatod, hogy becsempéssz néhány percnyi nagyon életszerű, nagyon hasznos nyelvgyakorlást a napodba.

A "Buszmegálló angol" egy olyan bejegyzéssorozat, amelyben mutatok egy pofonegyszerű módszert arra, hogy hogyan gyakorolhatsz különböző nyelvtani szerkezeteket várakozás közben, például a buszmegállóban álldogálva. Ezt a technikát bármikor alkalmazhatod; mindössze annyit kell tenned, hogy megfigyeled a környezetedet és mondatokat alkotsz a látottakról. Ennyi az egész!

Kezdjük a gyakorlást a Present Continuous (folyamatos jelen) igeidővel!

Ha van egy pár szabad perced, tedd fel magadnak a kérdést: What’s happening? Majd mondd el, mi minden zajlik körülötted. Beszélhetsz saját magadról (I’m waiting for the bus. I’m wearing black shoes. I’m carrying a bag. I’m standing next to a man.) vagy a körülötted lévőkről (That man is jogging. That child is eating ice cream. That woman is talking on the phone. That dog is barking.), a lényeg, hogy minél több mondatot alkoss.

A gyakorlás mellett alkalmat teremthetsz magadnak arra is, hogy új szavakat tanulj. Ha olyasmit látsz, amit angolul nem tudsz elmondani, jegyezd meg (ha tudod, írd is fel), és később szótárazd ki a hiányzó szavakat. Mivel valós élményhez kapcsolódnak, sokkal könnyebben megjegyzed majd őket. Például észreveszed, hogy éppen fékez egy autó – hogy is van ez angolul? Nézd meg a szótárban, és legközelebb, ha ugyanezt látod, már mondhatod is: The car is braking.

Ugye, milyen egyszerű? Az alábbi kép segítségével máris kipróbálhatod ezt a módszert! Mi minden történik rajta? Írd meg kommentben, hadd gyűljön össze minél több mondat!

What's happening in the picture?

Ha pedig nem csak a buszra várva szeretnél angolozni, gyere hozzám tanulni!

Jelentkezem!

Vissza

#tanulásmódszertan #tipp #hatékonytanulás #angoltanulás #nyelvtan

77 views0 comments