Buszmegálló angol - 3. rész: be going to


Mennyi időt töltesz egy nap várakozással? Vársz a buszra vagy a vonatra, esetleg arra, hogy zöldre váltson a lámpa, sorban állsz a boltban, üldögélsz az orvosnál, a fodrásznál vagy a bankban. Ez lehet elvesztegetett idő is, de akár arra is fordíthatod, hogy becsempéssz néhány percnyi nagyon életszerű, nagyon hasznos nyelvgyakorlást a napodba.

A "Buszmegálló angol" egy olyan bejegyzéssorozat, amelyben mutatok egy pofonegyszerű módszert arra, hogy hogyan gyakorolhatsz különböző nyelvtani szerkezeteket várakozás közben, például a buszmegállóban álldogálva. Ezt a technikát bármikor alkalmazhatod; mindössze annyit kell tenned, hogy megfigyeled a környezetedet és mondatokat alkotsz a látottakról. Ennyi az egész!

Az első és a második részt megtalálod itt és a itt, a harmadik részben pedig azt mutatom meg, hogy hogyan jósolhatod meg a jövőt a be going to szerkezet segítségével.

​Nézz körül, és próbálj arra utaló jeleket keresni, hogy hamarosan valami történni fog. Valaki fut a busz után de a sofőr már zárja az ajtókat? That man is going to miss the bus. Emberek álldogálnak a zebránál de egy autó túl gyorsan közeledik? The car isn't going to stop. Már régóta zöld a lámpa? The light is going to turn red. Egy fiú és egy lány a mozi felé közelednek? They are going to see a romantic film. Valaki belép a bankba? He is going to... do what? Mit tegyél, ha nem jut eszedbe egy szó, amit mondani szeretnél? Jegyezd meg (sőt, még jobb, ha fel is írod magadnak), hogy később meg tudd nézni a szótárban. Mivel valós élményhez fogod kötni a szót, sokkal könnyebben meg tudod jegyezni, és legközelebb már nem leszel bajban, ha pl. azt szeretnéd mondani, hogy valaki pénzt fog felvenni az ATM-ből (He is going to withdraw money from the ATM.)

Ugye, milyen egyszerű? Próbáld ki a módszert te is, használd a nyelvtant életszerű helyzetekben, és élvezd, ahogy a helyesen megalkotott mondatok maguktól jönnek a szádra!

Ha pedig nem csak várakozás közben szeretnél angolozni, gyere hozzám tanulni!

Jelentkezem!

Vissza

#nyelvtan #tanulásmódszertan #tipp #hatékonytanulás #angoltanulás

47 views0 comments